Adventní období v naší škole

Děti mateřské školy a žáci základní školy v posledním měsíci kalendářního roku navštívili divadelní představení, tvořili vánoční dekorace na dílničkách spolu se svými rodiči, svým adventním programem přispěli k slavnostnímu rozsvěcení vánočního stromu na nádvoří valečského zámku a dočkali se také Mikulášské nadílky.

Vyvrcholením vánočních aktivit bylo vystoupení pro rodiče a přátele školy v tělocvičně 20. 12. 2022. Zpívání koled a vánočních písní, taneční vystoupení, scénky a průvodní slovo naplnilo tělocvičnu školy srdečnou vánoční atmosférou. Vánočního souznění se zúčastnilo všech devět ročníků. Od nejmladších prvňáčků až po žáky 9. ročníku, kteří pomohli učitelům s organizací a novou zvukovou technikou.

Následující den se konal z podnětu žákovského parlamentu celoškolní projekt  ,,Vánoce ve světě“.  Ve skupinách, které tvořili žáci napříč ročníky, byly zpracovány informace o slavení svátků v různých státech světa. Na závěr proběhla prezentace výstupů jednotlivých skupin v tělocvičně školy.

Poslední společný den ve škole proběhly besídky tříd a poté se žáci s pedagogy a ostatními zaměstnanci školy sešli v prostorách schodiště, aby si za kytarového doprovodu zazpívali vánoční koledy a popřáli si šťastné a veselé Vánoce.

Příjemné prožití vánočních svátků a v novém roce pevné zdraví a mnoho štěstí a spokojenosti Vám přeji společně s dětmi, žáky a zaměstnanci ZŠ a MŠ Valeč.

 

Mgr. Lenka Kohoutová

ředitelka školy

 

 


Zobrazení: Alba | Podle data

« zpět | hlavní kategorie

Školní rok 2022/2023


Přidáno 12. 10. 2022 11.36, autor: J4W Admin

Projekty
Finanční gramotnost do škol
Ovoce a zelenina do škol
Recyklo hraní
OPVVV
Národní plán obnovy
Operační program Jan Amos Komenský