Evropský den jazyků v 5. třídě
Poté svoje nové poznatky ztvárnili ve skupinách na velkoformátové papíry, kam nalepili nová slovíčka, která byla doplněna malovanými obrázky ovoce a zeleniny pro lepší názornost a kreativní ztvárnění.
V přípravných hodinách českého jazyka se rozdělili do skupin, hledali recepty na webových stránkách a zpracovávali informace o potřebných surovinách k přípravě typických slovenských jídel.
Další tři hodiny se učili novým pracovním dovednostem a jak bezpečně používat kuchařské náčiní - vařili, spolupracovali, komunikovali ve skupinách, rozdělovali si role. Výsledkem byly čtyři slovenská jídla - halušky, Granadýr, buchta se švestkami a pomazánka na chleba.
Na závěr si vyzkoušeli servírování a samozřejmě úklid svého pracovního místa. Všichni žáci byli nadšeni z výsledků své práce, odcházeli s pracovním nasazením, motivování pro použití těchto dovedností a zkušeností pro život. O své poznatky a chutné výtvory se podělili s ostatními spolužáky a zaměstnanci školy.
Mgr. Petra Šimánková, třídní učitelka 5. ročníku
Přidáno 3. 10. 2023, autor: Lenka Kohoutová